Naast meer dan 10 jaar aan ervaring op het gebied van Digital Marketing is MondoMarketing ook een Facebook Blueprint gecertificeerd bureau, maar wat houdt dit certificaat eigenlijk in en wat kan dit voor jou als organisatie betekenen? 

In de online wereld is het belangrijk om constant door te ontwikkelen. Met name in de online marketingwereld vinden er veel veranderingen plaats. Erkende certificaten dragen bij aan de kennis en kunde binnen dit vakgebied.

Een voorbeeld van zo’n waardevol certificaat is  het Facebook Blueprint certificaat. Specialisten die dit certificaat bezitten en beschikken over ruime ervaring weten alles over Facebook Advertising.

Facebook Blueprint gecertificeerd bureau

Vaardigheden binnen een Facebook Blueprint gecertificeerd bureau

Tijdens het doorlopen van het examen wordt er veel van je verwacht. Voor het gemak verdelen we deze vaardigheden onder in vier delen; ‘Campaign Planning’, ‘Setup’, ‘Optimization’ en ‘Measurement and Reporting’

Er zijn een aantal zaken die je moet beheersen op het gebied van ‘Campaign planning’  om het Facebook Blueprint certificaat te behalen zijn, namelijk:

 • De principes van het kopen (van advertenties) op Facebook.
 • Een Facebook-campagne afstemmen op zakelijke doelen.
 • Bepalen wanneer en hoe de Facebook pixel, SDK en offline conversies gebruikt moeten worden.
 • De doelgroep bepalen in elk scenario.
 • Bepalen in elk scenario wat de juiste advertentie indeling is en of de advertentie overeenkomt met creatieve overwegingen.

 Op het gebied van ‘Setup’ :

 • Alle mogelijkheden binnen Facebook Business Manager begrijpen en kunnen toepassen.
 • De juiste campagne opzet kunnen kiezen in elk scenario.
 • Bepalen wanneer en waar tracking parameters toegepast moeten worden op basis van het gewenste bedrijfsdoel.

 Het ‘Optimization’ aspect:

 • In een bepaald scenario de campagne prestaties analyseren om optimalisatiemogelijkheden te bepalen.
 • Door adverteerdersinstellingen aan te passen Facebook campagnes optimaliseren.

 Ten slotte, ‘Measurement and Reporting’

 • Alle beschikbare opties toepassen bij het samenstellen van advertentierapporten.
 • Meetonderzoeksrapporten analyseren.
 • Bepalen hoe toekomstige campagnes aangepast kunnen worden op basis van campagneresultaten.

Het toepassen van de vaardigheden

Al de hierboven genoemde vaardigheden zorgen ervoor dat een advertentie campagne zo optimaal mogelijk verloopt. Het constant analyseren en optimaliseren van zo’n campagne zorgt voor maximale benutting. Het vervolgens analyseren en verwerken van rapporten zorgt ervoor dat ook in de toekomst een campagne nog beter verloopt.

Dit is hoe wij jouw organisatie kunnen helpen

Het Facebook Blueprint certificaat is de enige erkende certificering van Facebook. De  competenties die hiertoe behoren kunnen ook worden toegepast op Instagram en Messenger. Deze twee platformen zijn beide onderdeel van Facebook. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van deze competenties kunnen de beste resultaten behaald worden binnen een Social Media Advertising campagne.

Facebook Marketing Partner

MondoMarketing is officieel Facebook Marketing Partner. Dit houdt in dat Facebook MondoMarketing erkent als organisatie die alle kennis en kunde op het gebied van Facebook marketing beheerst. Facebook Marketing Partners bieden een breed scala aan oplossingen om organisaties te helpen met adverteren, producten te verkopen en effectiever met klanten in contact te komen.

Facebook Marketing Partner image

Facebook Advertising op juiste wijze

Als Digital Marketing Bureau is MondoMarketing gecertificeerd in Facebook Blueprint en Facebook Marketing Partner. Het team beheerst de vaardigheden die passen bij een ‘Media Buying Professional’. Deze vaardigheden zijn vereist om op juiste wijze te kunnen adverteren op Facebook, Instagram en Messenger. Daarom ben je voor alle diensten die hierop aansluiten bij MondoMarketing aan het juiste adres! Wil je meer informatie over Social Media Advertising of erachter komen hoe Facebook Advertising jou kan helpen? Neem dan contact met ons op!

Download Whitepaper

Wil je weten hoe jouw organisatie kan groeien door middel van een optimale online marketing strategie? Download dan het Groeiplan van MondoMarketing!

  Ik ga er mee akkoord dat mijn naam en e-mailadres wordt gebruikt om de downloads en nieuwsbrieven te kunnen ontvangen.

  MondoMarketing verstuurt maximaal 1 keer per maand een nieuwsbrief. Vanuit de nieuwsbrief kunt u zich ten alle tijden weer afmelden.