Full Funnel Marketing

Het inzetten van een succesvolle online marketing strategie betekent dat je niet meer zonder een full funnel marketing strategie kan. Om jouw doelgroep(en) effectief te kunnen aanspreken is het van belang dat je de juiste boodschap op het juiste moment (customer journey) via het juiste marketingkanaal communiceert. Het aanbod van marketing kanalen blijft groeien, daardoor worden de mogelijkheden binnen de online marketingwereld ook steeds groter. MondoMarketing helpt organisaties om doelen te behalen door effectieve online marketing strategie. Dit doen wij door de juiste communicatie, juiste timing en doeltreffende online marketing kanalen in te zetten.

Het customer journey model = de basis voor een effectieve online marketing strategie

Onze strategische aanpak is gebaseerd op onderstaand Customer Journey model. Dit model is vergelijkbaar met het See-Think-Do-Care model van Google. Aan de hand van het model en de 4 fases (Bekendheid, Overweging, Conversie en Retentie) kunnen wij de ‘customer journey’ van de klant goed in kaart brengen.

Wij beginnen bij het begin; het definiëren van één of meerdere afgebakende doelgroepen en het inzicht hoe deze doelgroep zich online beweegt (de klantreis). Vervolgens stellen we meetbare doelen, ontwikkelen de strategische aanpak (kanaal keuze & communicatie) en gaan we aan de slag met de uitvoering van de online marketing campagnes.

1. Bekendheid

2. Overweging

3. Conversie

4. Retentie

Bekendheid

In deze fase komt de klant voor het eerst in contact met jouw merk en de producten en/of diensten. Het is hierbij van belang dat er door middel van  het opbouwen van naamsbekendheid zo veel mogelijk potentiële klanten bereikt worden tegen zo laag mogelijke kosten. In deze fase is er ook nog geen koopintentie bij de specifieke doelgroep, omdat ze eerst bekend moeten worden met jouw merk. Door uit te leggen wat het is en waarom het van toegevoegde waarde is kan dit worden bereikt. Er moet dus voor gezorgd worden dat de doelgroep enthousiast wordt en jouw producten en/of diensten Top of Mind blijven. Dat doen we door het inzetten van opvallende communicatieboodschappen op kanalen waarop de doelgroep zich begeeft. De marketingactiviteiten/doelstellingen zijn gericht op bereik, educatie, entertainen, informeren, inspiratie en vindbaarheid.

Digitale marketing kanalen:

Overweging

De gekwalificeerde doelgroep is in deze fase al een stap verder in het aankoopproces, waardoor er behoefte is aan een product of dienst die jouw merk aanbiedt. Belangrijk is dat de potentiële klant jouw product en/of dienst gaat overwegen en Top of Mind heeft. In deze fase worden de activiteiten gericht op de doelgroep die eerder jouw merk en product/dienst is tegengekomen in de Bekendheid-fase en/of openstaat/op zoek is naar vergelijkbare producten of diensten om de informatiebehoefte te vervullen. In deze fase is de communicatie gericht op het verschaffen van verdergaande product/dienst informatie i.c.m. USP’s (unique sellingpoints), ofwel de reden waarom de doelgroep jouw product of dienst in overweging moet nemen. De marketingdoelstellingen worden in deze fase aangestuurd op engagement/interactie.

Digitale marketing kanalen:

Conversie

In deze fase is alles gericht op het bereiken van de doelgroep die een daadwerkelijke koopintentie heeft ontwikkeld en op het punt staat een product of dienst te gaan afnemen. Het Customer Journey model gaat er vanuit dat een bezoeker die al kennis met jouw product of dienst heeft gemaakt vaak ook eerder voor jouw merk en product/dienst gaat kiezen. De communicatie richt zich vooral op de USP’s van het product of dienst en voordelen als men bijv. via de webshop/website bestelt door snelle levertijden, acties, gratis retourneren etc. De marketingdoelstellingen zijn volledig gericht op de eindconversie, dat is vaak een online bestelling/boeking of een (offerte) aanvraag.

Digitale marketing kanalen:

Retentie

Het is in deze fase van belang dat de ‘klant’ doorgroeit naar een ‘loyale klant’. Dit soort klanten (ook wel ambassadeurs genoemd) zijn bewonderaars van jouw merk en praten positief over jouw product of dienst. Het is in deze fase van essentieel belang om te zorgen voor klantenbinding. Door goed contact te hebben met je bestaande klanten en hen speciale voordelen te bieden kun je zorgen voor een goede relatie, hiermee creëer je klantenbinding. In deze fase zijn de marketingdoelstellingen gericht op het verhogen van de customer lifetime value (CLTV) door het verhogen van herhalingsaankopen met cross- en upsell.

Digitale marketing kanalen:

Next steps met de juiste online marketing strategie

Het Customer Journey model gaat er vanuit dat het belangrijk is om als bedrijf niet alleen de focus te leggen op de koopfase, omdat je anders maar een deel van de potentiële doelgroep bereikt en dit een korte(re) termijn strategie is. Iedere consument doorloopt zijn eigen customer journey en laat zich door allerlei factoren beïnvloeden.

Een effectieve online marketing strategie houdt rekening met de gehele klantreis. MondoMarketing adviseert organisaties hier goed over, door onderzoek te doen naar de customer journey van jouw doelgroep, zodat we op de juiste momenten relevante boodschappen communiceren via de juiste kanalen, om vervolgens met de juiste afgestemde doelstellingen effectieve campagnes uit te rollen om jouw einddoel te bereiken.

Online Marketing Strategie l MondoMarketing l Performance Driven Digital Marketing Bureau

Veelgestelde vragen

Een Online Marketing Bureau houdt zich bezig met verschillende online marketingmiddelen om jouw organisatie verder te helpen met het behalen van doelstellingen. Om dat te bereiken worden de producten en/of diensten van een organisatie gecommuniceerd aan de relevante doelgroep. Dit vindt plaats op verschillende online marketing kanalen zoals de website, app, zoekmachines, advertentie netwerken of bijvoorbeeld social media kanalen. MondoMarketing helpt je jouw doelgroep te bereiken en meer omzet te realiseren door meer (loyale) klanten.
Meer info >

Een Online Marketing Bureau heeft veel kennis en expertise in huis over online marketing. Door de vele mogelijkheden, snelle veranderingen en technische aspecten is het lastig om hier als organisatie volledig van op de hoogte te zijn. Een Online Marketing Bureau als MondoMarketing heeft deze kennis en kunde wel in huis en zorgt dat je snel resultaten kunt behalen. Ook hebben we diverse aantoonbare accreditaties waaronder die van Google & Facebook partner.
Meer info >

De pragmatische, resultaat gedreven, strategische en doelgroepgerichte aanpak van MondoMarketing helpt veel organisaties verder. Wij werken met een succesvolle online marketing strategie en hebben een 7-stappen proces.

Meer over onze werkwijze >

Pieter l Digital Marketing Consultant l MondoMarketing l Performance Driven Digital Marketing Bureau

Kunnen wij je helpen bij jouw digitale marketingstrategie?

Neem dan contact met ons op
 • Jouw ‘eigen’ online marketeer
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Kennisdeling staat voorop
 • Servicegericht & betrouwbaar
 • Geen langdurige contracten
 • Geaccrediteerd; o.a. Google Partner
 • Jouw ‘eigen’ online marketeer
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Kennisdeling staat voorop
 • Servicegericht & betrouwbaar
 • Geen langdurige contracten
 • Geaccrediteerd; o.a. Google Partner