Benut de kracht van ChatGPT optimaal en ontdek de impact van effectieve online marketing prompts! In dit blog laten we zien hoe ChatGPT, het geavanceerde taalmodel ontwikkeld door OpenAI, steeds meer wordt geïntegreerd in de (online marketing)wereld. We delen in onze whitepaper (onderaan dit blog) de beste marketing  ‘prompts’, die essentieel zijn om op een effectieve manier met ChatGPT in te spelen op online marketing. In deze waardevolle whitepaper vindt je verschillende prompts die je direct kan toepassen voor jouw organisatie zodat je een deel van jouw werk sneller en beter kan doen. Benieuwd naar ChatGPT, Prompts en de implementatie ervan? Lees dan snel verder!

De volgende categorieën prompts zijn te vinden in de whitepaper:

  • SEO – zoekmachine optimalisatie
  • Social Media Organisch (content)
  • Advertising (Social Media, Google Ads, Microsoft Ads)
  • Google Analytics & Google Tag Manager

De rol van ChatGPT in de (online) wereld

ChatGPT (in eigendom van Microsoft), heeft sinds de lancering op 30 november 2022 de (online) wereld op zijn kop gezet. Ook de techneuten van Google hebben niet stilgezeten op het gebied van AI (artificial intelligence). Deze nieuwe chatbot AI technologie kan namelijk een enorme impact gaan krijgen op de manier waarop mensen online naar informatie zoeken en dat kan een grote bedreiging betekenen voor de huidige zoekmachines. Dat is de reden dat ze er zelf ook flink in investeren om de bedreiging om te zetten in een commerciële kans. Momenteel experimenteert Google namelijk met een vernieuwde zoekmachine, namelijk een generatieve AI – Bard. Dit baanbrekende nieuws onderstreept de cruciale positie van ChatGPT in de (online) wereld en benadrukt het belang van effectieve omgang met deze technologie. ChatGPT is namelijk geïntegreerd in de zoekmachine “Bing”.

ChatGPT 4.0, wat de nieuwste versie is van ChatGPT, kent ook al integraties met andere systemen zoals Dall-E, hierdoor kan je direct bijpassende afbeeldingen maken bij een ingestuurde prompt. Ook zijn er bijvoorbeeld integratie mogelijkheden met Canva en meer. De mogelijkheden met ChatGPT zijn hierdoor eindeloos: je kan teksten genereren, analyses laten maken, adviezen opvragen, formules laten maken, afbeeldingen laten uitwerken, contracten laten opstellen maar ook prompts laten uitvoeren in tabelvorm. Dit betekent dat ChatGPT voor marketeers de manier zal zijn om creatieve input te vergaren en tevens een hoop tijd te besparen.

Wat zijn (online marketing) prompts en waarom zijn ze relevant?

Hoewel ChatGPT een geavanceerd taalmodel is, wordt het beïnvloed/aangestuurd door middel van prompts. Prompts zijn inputteksten die worden gebruikt om ChatGPT te stimuleren om tekst te genereren. Ze vormen het startpunt voor de gegenereerde tekst. Het gebruik van prompts zorgt ervoor dat het taalmodel wordt aangemoedigd om tekst, afbeeldingen, formules etc. te produceren die aansluiten bij de opgegeven input. Hoe specifieker de prompt, des te nauwkeuriger en relevanter de gegenereerde tekst zal zijn.

ChatGPT Prompts voor online marketeers

Voor online marketeers zijn prompts een bijzonder waardevol instrument. Zo kan het tijd besparen, inspiratie met zich meebrengen of soms compleet werk uit handen nemen. Hierdoor kan het enorm waardevol zijn om ChatGPT/ AI te integreren in je werkzaamheden. Via prompts kun je ChatGPT bijvoorbeeld laten antwoorden als een SEO-expert. Hier is een voorbeeld van een mogelijke prompt:

“Doe alsof je een SEO-expert bent en stel een aantal ‘high-volume, low-difficulty’ keywords voor (onderwerp content) voor.”

Door gedetailleerde uitleg te geven over het onderwerp, worden de gegenereerde keywords specifieker en beter afgestemd op jouw content. Hieronder zie je een voorbeeld van het gebruik van deze prompt voor het onderwerp ‘LinkedIn marketing’.

Online Marketing Prompts | MondoMarketing

Daarnaast kun je ChatGPT ook een professionele blog laten schrijven met behulp van de volgende prompt:

“Genereer als ervaren copywriter een uitgebreide, SEO-geoptimaliseerde blogpost voor het trefwoord (…), gericht op een (…) publiek met een conversationele toon en een gewenste lengte van 1500-2000 woorden.”

Zoals je ziet, kun je met behulp van prompts op verschillende manieren veel bereiken als online marketeer. Dit waren slechts twee voorbeelden, maar je kan nog veel meer ChatGPT online marketing prompts ontdekken. De kwaliteit van de prompts is essentieel voor de kwaliteit van het antwoord. Wanneer je prompts niet maximaal benut, gebruik je niet het maximale van ChatGPT. Echter, moet de output altijd gecontroleerd worden, volgens onderzoek blijkt, dat informatie soms onjuist kan zijn. Download onze gratis whitepaper voor toegang tot een uitgebreide verzameling prompts die jouw online marketingstrategie naar een hoger niveau tillen!

MondoMarketing: Jouw partner voor online succes!

Als Digital Marketing Bureau is MondoMarketing gespecialiseerd in online/digitale marketing. Met meer dan 10 jaar ervaring helpen wij jouw organisatie graag verder. Wil je meer informatie over onze expertisegebieden of ben je benieuwd hoe wij jouw organisatie online kunnen laten groeien? Neem dan gerust contact met ons op!

Download Whitepaper

Download hier de handige Online Marketing Prompts spreadsheet

    Ik ga er mee akkoord dat mijn naam en e-mailadres wordt gebruikt om de downloads en nieuwsbrieven te kunnen ontvangen.

    MondoMarketing verstuurt maximaal 1 keer per maand een nieuwsbrief. Vanuit de nieuwsbrief kunt u zich ten alle tijden weer afmelden.