Wat is online marketing? Veelgestelde vragen beantwoord!

Graag geven wij dé antwoorden op de 5 veelgestelde vragen over online marketing. Online marketing is een belangrijk onderdeel geworden voor elk bedrijf dat zijn doelgroep online wil bereiken. Het voornaamste doel is het bereiken van de doelgroep d.m.v. online marketing kanalen zoals een website, een zoekmachine zoals Google of bijvoorbeeld via social media. Als online marketing bureau zorgen wij ervoor dat onze klanten hun online doelstellingen kunnen behalen door het inzetten van effectieve websites en scorende campagnes. 

✅ Wat is online marketing?

Online marketing is simpelweg het promoten van producten of diensten via het internet via online marketing kanalen. Het doel is om jouw doelgroep via het internet aan te spreken om jouw doelen te bereiken. De doelstellingen kunnen uiteenlopend zijn, zo kun je als organisatie de naamsbekendheid vergroten, meer website bezoekers aantrekken, conversies (bijv. bestellingen) verhogen of klantloyaliteit versterken. MondoMarketing heeft verschillende online marketing expertises die we kunnen inzetten om jouw doelen te behalen. Een aantal voorbeelden van onze expertises zijn social media advertising, zoekmachine optimalisatie of conversie optimalisatie.

✅ Wat is digital marketing?

Digital marketing is marketing die verloopt via digitale media kanalen. De term digital marketing vertegenwoordigt een set van marketingprocessen met alle beschikbare digitale kanalen die je kan gebruiken om een product of dienst te promoten. Digital marketing bevat niet alleen kanalen die via het internet te bereiken zijn, maar alles wat digitaal is. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld: televisie, SMS, en Digital Out of Home. Er is een wezenlijk verschil tussen digital marketing en online marketing. Digital marketing omvat alle marketingvormen waarbij gebruik wordt gemaakt van een digitaal kanaal en online marketing is hier een onderdeel van en vindt alleen plaats op het internet.

✅ Wat is internet marketing?

Internet marketing is een breed begrip dat staat voor alle marketing activiteiten die op het internet plaatsvinden. Vaak wordt de term online marketing ook gebruikt voor internet marketing. Het promoten van producten of diensten via het internet wordt gezien als het begrip voor internet marketing. MondoMarketing beschikt over verschillende Expertises die hiervoor ingezet kunnen worden zoals: zoekmachine optimalisatie, zoekmachine adverteren en affiliate marketing.

✅ Wat is het verschil tussen online marketing en traditionele marketing?

Er zijn een groot aantal verschillen tussen online marketing en traditionele (offline) marketing. Het grootste verschil is dat online marketing zich richt op marketingactiviteiten die verbonden zijn met het internet en traditionele marketing zich richt op offline activiteiten zoals het plaatsen van een advertentie in de krant, een radiocommercial of TV-commercial. Online marketing is een stuk kennisintensiever terwijl dit bij traditionele marketing minder van belang is omdat het vaak een stuk eenvoudiger in te zetten is. Beslissingen kunnen bij online marketing gebaseerd worden op data waardoor resultaten inzichtelijk kunnen worden gemaakt en er op basis van voortschrijdend inzicht kan worden bijgestuurd. Bij traditionele marketing wordt vaak een beslissing gemaakt o.b.v. ervaring en onderbuikgevoel. Online marketing is een stuk flexibeler, gerichter en meetbaar en vergt kennis die wij in huis hebben als online marketing bureau. Onze werkwijze zorgt ervoor dat jouw doelen maximaal behaald kunnen worden.

✅ Waarom online marketing?

Online marketing is tegenwoordig een essentieel onderdeel geworden voor bijna iedere organisatie die zijn doelgroep online wil bereiken. De kunst is om de juiste online marketing strategie in te richten, zodat jouw organisatie de beste resultaten kan behalen. Voordelen van online marketing zijn; gerichte targeting, groot bereik, goed meetbaar en stuurbaar. Er zijn dus genoeg redenen om voor online marketing te kiezen. Belangrijk is om jouw doelstellingen en KPI’s duidelijk te hebben omdat dat het startpunt is voor een effectieve online marketing strategie.

✅ Wat is online marketingcommunicatie?

Het is belangrijk om efficiënte online marketingcommunicatie in te zetten om de juiste doelgroep te bereiken. Het algemene doel van marketingcommunicatie is het promoten van de organisatie en haar producten en/of diensten. Hierbij kunnen verschillende middelen/kanalen ingezet worden zoals een website/app, Google of Social Media. Marketingcommunicatie is een onderdeel van de online marketing strategie en moet van tevoren goed uitgedacht worden zodat de juiste boodschap op het juiste moment aan de juiste doelgroep wordt getoond. Voor zowel het samenstellen van de online marketingcommunicatie als voor de online marketing strategie is het belangrijk om eerst de doelstellingen en KPI’s van de organisatie helder te hebben.

Pieter l Digital Marketing Consultant l MondoMarketing l Performance Driven Digital Marketing Bureau

Is jouw organisatie klaar voor de digitale wereld van morgen?

Maak kennis met MondoMarketing
 • Jouw ‘eigen’ online marketeer
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Kennisdeling staat voorop
 • Servicegericht & betrouwbaar
 • Geen langdurige contracten
 • Geaccrediteerd; o.a. Google Partner
 • Jouw ‘eigen’ online marketeer
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Kennisdeling staat voorop
 • Servicegericht & betrouwbaar
 • Geen langdurige contracten
 • Geaccrediteerd; o.a. Google Partner