Wat is Affiliate Marketing?

In dit artikel zal er worden ingegaan op de vraag hoe u als adverteerder/merchant zorgt voor een goed scorende affiliate marketing campagne. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de drie fases van een affiliate marketing campagne. U krijgt belangrijke tips in de drie fases vóór, tijdens en na de start van een affiliate campagne. Deze drie artikelen over Affiliate Marketing zijn geschreven door Bram van der Woude (Online Marketeer @World Ticket Center). 

Wat is Affiliate marketing?

De term affiliate marketing hoort men steeds vaker in de online marketing wereld, maar waar staat affiliate marketing nu eigenlijk precies voor? Na een aantal zeer voor de hand liggende Google searches komt de volgende omschrijving naar voren.

Affiliate marketing  is een vorm van online marketing waarbij adverteerders (merchants) hun partners (affiliates) belonen voor prestaties die zij leveren voor de adverteerder. Er zijn vele soorten prestaties waarvoor een affiliate beloond kan worden in een affiliate campagne. U kunt daarbij denken aan verkopen (sales) of inschrijvingen op lidmaatschappen, abonnementen, nieuwsbrieven of het aanvragen van offertes (leads).

Door middel van  advertenties (promotiemateriaal) op hun sites sturen affiliates bezoekers van hun eigen site door naar de site van de adverteerder. Als deze bezoekers converteren tot een sale of lead, dan ontvangt de affiliate hier een commissie voor van de adverteerder. Dit is vaak een vast bedrag of een percentage van de totale orderwaarde.

Naast deze commissies (nadat er een conversie heeft plaats gevonden),  zijn er ook adverteerders die affiliates voorafgaand aan een sale of een lead al belonen voor een geleverde prestatie. Dat gebeurt dan vaak op basis van het doorsturen van een bezoeker via een klik (CPC) of per duizend vertoningen van bijvoorbeeld een banner op hun site (CPM).

Wilt u meer uiteg over affiliate marketing, bekijk dan hieronder een duidelijke instructie video of klik hier om door te gaan naar:

Fase 1: Voorbereiding & invulling van de Affiliate Campagne
Fase 2: De Start van de Affiliate Campagne
Fase 3: Campagne management & optimalisatie Affiliate Marketing

Biaxin

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.6/10 (8 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 7 votes)
Wat is Affiliate Marketing?, 6.6 out of 10 based on 8 ratings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *